Conferentie 2023

ABBA

Tijdens de vorige conferentie kwamen er al wat ideeën boven. Gevangen in vrijheid gaf diepe inzichten en stuurde mede door de gesprekken, studie en gebeden naar een nieuw thema. Volmaakte vrijheid wat is dat? Hoe beleef je dat? Hoe ontvang je dat? Jij en ik verlangen naar die vrijheid, met vreugde en vrede omkleed. God, de Vader, verlangt ernaar om ons dat te geven. Juist als we in zijn nabijheid verkeren, vinden we die vrijheid.

Het doet me ook denken aan de tijd, dat mijn kinderen nog klein waren. Wat was het dan heerlijk om thuis te komen van een drukke werkdag en dan te zien hoe mijn meiden op me afrenden, ‘Papa!’ riepen en me om de nek vlogen. Zo op die manier kunnen we naar Hem rennen en eerbiedig gezegd hem in de armen vallen en het uitroepen: ‘Abba!’. Hij en ik, wij. Is dat niet het diepst verlangen van ieder mensenkind? Gezien worden, geliefd worden door Vader. Daarom is het thema van de conferenties in 2023: ABBA!

Paulus gebruikt het woord Abba in de brief aan de Romeinen. Papa, maar dan net even anders. Er spreekt respect uit, vertrouwen en verbinding.

Sprekers

Ruud van Campen (1965) is al  meer dan 30 jaar getrouwd met de liefde van zijn leven Sandra. Ze hebben samen vier kinderen gekregen, drie meiden en nog een jongen als toegift. Inmiddels zijn ze ook al 5 kleinkinderen rijk.  In het dagelijks leven werk hij bij de Gemeente… Na zijn theologiestudie in Utrecht  mocht hij als evangeliedienaar aan de slag gaan in zijn eerste gemeente Goudswaard (Hoekse Waard), de tweede was Hedel (Bommelerwaard), de derde Rotterdam-Zuid (010) en zijn huidige  standplaats is Goes in het Zeeuwse.  En wat het thema betreft geeft Ruud aan:  ik heb door genade een Vader in de hemel!  Ik had een aardse vader, die reeds enkele jaren bij de Heere is. Ik ben vader en mijn geestelijke (oud)vader waar ik veel van geleerd heb en op afgestudeerd ben is J.C. Ryle (voor de kenners…)

Wim Grandia (1961) is geen onbekende voor de Mannenconferentie. Twee keer eerder sprak hij bij ons en op onze vraag of hij weer opnieuw wilde meewerken, hoefde hij geen moment na te denken. Wim heeft een hart voor God en zijn Woord en wil niets liever dan samen met mannen ontdekken wat God ons wil vertellen. Wim spreekt ook regelmatig op vrouwenconferenties en is in zijn dagelijkse leven parttime voorganger in Apeldoorn en daarnaast als coach betrokken bij kerken en hun leiders. Na het overlijden van zijn eerste vrouw is Wim opnieuw getrouwd en nu mag hij samen met Sonja genieten van een mooi stel kinderen en kleinkinderen. Meer informatie kun je vinden op www.wimgrandia.nl

Informatie Conferentie 2023