Conferenties 2022

Thema: Genade is genoeg.

Een thema is niet zomaar even bedacht. Vanuit de voorgaande conferentie begint de zoektocht naar een zinvolle invulling. Wat heeft een man van deze tijd nodig en op welke manier kunnen we samen zoeken naar verdieping in ons geloof. Als ik om me heen kijk en mannen spreek, dan verrast het mij niet, dat ik vaak met ‘doe-het-zelvers’ te maken heb. Oplossings- en doelgericht gaan we aan de slag. Kunnen we het maken? Nou en of! In het geloofsleven hebben we ook die neiging. We regelen onze zaken. Ons denken, doen en laten is gebaseerd op ruilhandel. We worden zenuwachtig als we volledig afhankelijk zijn. Wat betekent het om van genade te leven? Het thema van de conferenties van 2020 is – Genade is genoeg. Ik heb nog wel wat te doen om dat volledig in mijn leven toe te laten. Doe-het-zelver die ik ben…

Beluister het maar eens!

Sprekers

Jurjen ten Brinke

Mijn naam is Jurjen ten Brinke (41), ik ben getrouwd met Marijke en vader van drie (tiener)dochters en een zoon. Na mijn studie Tropisch Landgebruik én theologie ben ik voor stichting Gave (kerkelijk werk onder asielzoekers) gaan werken. Sinds 13 jaar leef, woon en werk ik in Amsterdam-Noord, waar ik als gemeentestichter multiculturele kerk Hoop voor Noord (zendingsgemeente CGK) oprichtte. Een prachtig gemêleerd gezelschap van mensen uit 25 culturen en uit alle (sociale) lagen van de bevolking. Een uitdaging, maar ook heel leerzaam: God is echt groter dan eerst dacht en Hij heeft in Zijn creativiteit allerlei mensen gemaakt naar Zijn beeld. Het voorgangerschap heb ik de afgelopen jaren gecombineerd met het zijn van ambassadeur voor ontwikkelingsorganisatie Tear.

Sinds een aantal jaar ben ik bij de EO betrokken en sinds 1 januari 2019 ben ik er parttime in dienst als presentator van diverse programma’s (radio en televisie).

De mannenconferenties zijn me niet onbekend en ik vind het een enorm voorrecht er opnieuw te mogen dienen door te spreken.

Meer informatie:
Hoop voor Noord
Tear

Henk Stoorvogel

Henk Stoorvogel is oprichter en internationaal leider van 4M, een mannenbeweging die bekend staat om haar karakterweekenden en Muskathlons. Daarnaast is Henk als pastor verbonden aan de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ), waar hij zich voornamelijk richt op spreken en de erediensten.

Henk heeft een passie om mensen te helpen God beter te leren kennen en hun bestemming te vinden. Hij heeft hier een aantal boeken over geschreven, waaronder Jezus Leven, Geboren om te Vliegen, Groeien als een Palm, de 4e Musketier, G-Kracht en de serie bijbelstudieboeken over Bijbelse personen: Onderweg met…

Henk is getrouwd met Ruth en vader van twee dochters en twee zoons. In zijn vrije tijd houdt hij er van om hard te lopen of te fietsen langs de uiterwaarden van de IJssel en de bossen van de Hoge Veluwe of het Dwingelerveld

Meer informatie:
Henk Stoorvogel

Praktische informatie

 

Datum

Thema

Sprekers

 

Mei en juli 2022

Gevangen in vrijheid

Eddie Bakker en Arie de Rover

 

Kosten

Gehele conferentie incl. overnachting

€ 142,50

Gehele conferentie excl. overnachting

€ 104,00

Gehele conferentie incl. voorovernachting
(dit is incl. een extra overnachting van donderdag op vrijdag)

€ 195,00

(Mannen voor wie de kosten voor deelname een (onoverkomelijk) probleem zijn, kunnen een beroep doen op een draagkracht-kortingsregeling. Onze stichting is financieel gezond en de mogelijkheden zijn er. Wees daarom vrijmoedig in het vragen naar een prijsreductie. We vertrouwen erop dat je, indien mogelijk, naar draagkracht bijdraagt aan de kosten. Als je van deze regeling gebruik wilt maken, dan verzoeken we je dit bij de inschrijving te melden. Je hebt dan de mogelijkheid om je aanmelding af te ronden zonder direct te betalen via iDeal.)

Activiteiten

De zang werd in het verleden tijdens de conferenties begeleid door Nelinda Troost en band. Zij gaat zich meer richten op spreken en heeft besloten om te stoppen.
We zijn momenteel bezig met een nieuwe bandleider. Zodra we definitief afspraken hebben gemaakt, laten we je meer weten.

Muziek

De boekentafel tijdens de conferentie wordt verzorgd door ‘Present’ uit Dordrecht.
Er is een grote diversiteit aan boeken. Natuurlijk besteden we aandacht aan boeken die gelinkt zijn met het thema.
Naast boeken zijn er ook CD’s en andere leuke artikelen te koop. Mooi toch, een cadeautje voor jezelf of voor iemand anders?

Boekentafel

Vrijdagavond houden we een collecte. Het is goed om dat wat je ontvangt te kunnen delen. De collecte is per conferentie verschillend. We proberen om doelen te vinden, die niet altijd heel bekend zijn. Uitgangspunt is dat de collecte een bijdrage levert aan het uitbreiden van Gods Koninkrijk op welke manier dan ook.

Collecte

Lees wat mensen van ons vinden

"Wauw! Wat waren het weer 2 heerlijke dagen. Het waren 2 minder bekende sprekers. Daarom wilde ik eerst een jaar overslaan. Mn vriend heeft me overgehaald toch weer mee te gaan. En achteraf weet ik waarom. Vanaf de eerste lezing werd ik weer zo diep geraakt waar ik best wel mee worstelde de laatste tijd. Hoe zie jij jezelf en hoe kijken andere mensen naar jou. Het was inmiddels de 5e keer, en elke keer wordt ik weer geraakt door het onderwijs! Echt een aanrader om heen te gaan als je wilt investeren in je relatie met God! God bless you!"

- Meindert - maart 2019

"Opnieuw een geweldige conferentie mee mogen maken. Het was weer een geweldig mooi feest, waar ik heel het jaar weer naar uitgekeken had. Het zingen, luisteren, bidden, maar vooral God en mijn mede broeders ontmoeten uit uiteenlopende kerken en gemeentes, het was opnieuw ontroerend, hartverwarmend en opbouwend. Met een duidelijke boodschap en opdracht weer naar huis mogen gaan. Nog bijna een jaar wachten.......dan mag ik weer!"

- Jan - januari 2019

"Geweldige conferentie. Duidelijke boodschap. Bij het bekend worden van het thema Man! denk je als eerste: "nou dat zal wel weer over porno, geld en macht gaan. En inderdaad: daar ging het over. Maar hoe mooi en hoe goed. Geen moment het gevoel gehad van "daar gaan we weer". Weer genoeg stof om over na te denken. Dank iedereen voor een goed weekend."

- Jos - februari 2018

"Dit was mijn eerste mannenconferentie en het was gelijk raak: wat een heerlijke dagen, waar de Geest overduidelijk aanwezig was. Ik ging er naartoe zonder verwachting, maar dat hinderde de Geest dus duidelijk niet. Mooie en inspirerende lezingen, leuke avond met Matthijn, goed eten (niet onbelangrijk ;) ) en leuke gesprekken tussendoor met bekende en onbekende broeders. Dat wordt bij leven en welzijn volgend jaar dus weer! Dank voor de prima organisatie!"

- Marcel - maart 2017

"Ben getroffen door mooie voorbeelden van Gods leiding door mensen heen! Aanrader: het boek IMPACT. Gekocht op de conferentie, en een groot loflied op Jezus leven en zijn betekenis voor ons en voor de hele wereld zonder onderscheid. Dank voor zoveel goeds in 2 dagen, dank aan God."

- Bert - maart 2015

"Met 600 mannen bij elkaar God aanbidden was een geweldige ervaring. Persoonlijk veel aan de workshops gehad en wat heeft God een humor met mij! Hij stuurde mij precies naar de goede onderwerpen...! Dankbaar"

- Rene - februari 2015